Mos Craciun a venit in gradinita noua la Muncelu de Sus

Dupa cum primarul Damian Butnariu a primis, Mos Craciun a venit intr-o gradinita noua la copiii prescolari din satul Muncelu de Sus.

In ziua de 16 decembrie 2006, sa deschis oficial "Gradinita cu program normal" Muncelu de Sus. La deschidere a participat si Ministrul Economiei si Comertului, distinsul senator de Iasi, Varujan Vozganian, prin stradania caruia a fost posibila obtinerea fondurilor guvernamentale. Dupa hotararea consiliului local, se stabilise ca numele gradinitei sa poarte numele senatorului, dar intr-un final sa renuntat la aceasta decizie. Domnul ministru a declarat ca a ramas surprins de hotararea consilierilor ca aceasta gradinita sa ii poarte numele, doar ca acest lucru este bine sa se intample dupa ce el nu va mai fi in viata. Ministrul a mai declarat ca spera ca in viitor, copii care vor invata in aceasta gradinita vor reprezenta cu succes satul Muncelu de Sus si isi vor aminti cu placere de unde au plecat. In deschidere s-a oficiat o slujba de sfintire, urmata de un program artistic al celor mici. In fata tuturor celor prezenti, locuitori si invitati, copiii au prezentat scenete specifice sarbatorilor de iarna si au recitat poiezii. La final totii copii au fost rasplatiti de Mos Craciun.

Noua constructie are trei sali de clasa, doua grupuri sanitare, doua dusuri, cancelarie pentru educatori. Incalzirea intregii cladiri se realizeaza cu o centrala termica moderna. Gradinita a fost dotata cu mobilier si jucarii noi. Lucrarile au durat aproximativ sase luni si au fost realizate cu fonduri guvernamentale. Intreaga constructie si lucrarile care au fost facute au costat 800 000 lei.